0.Generalitats-1.Filosofia i Psicologia-2.Religió i Espiritualitat-3.Ciències Socials-5.Ciències Naturals-6.Tecnologia-7.Belles Arts i Esports-8.Literatura i Filologia-9.Història i Geografia

dimecres, 23 de desembre del 2009

Protocol del Bibliotecari

Protocol del Bibliotecari

Aquestes instruccions són un recordatori per a aquelles persones que realitzen les permanències del servei de biblioteca.

FEINES EN OBRIR: Caldrà fer un cop d'ull a la biblioteca i mirar de recollir els llibres usats i que no s'hagin tornat als prestatges. Endreçar en general per donar una impressió d'ordre que convidi a la lectura. Posar la paradeta de llibres gratuits amb els cartells de “llibres gratis” i “recollida de llibres usats” i octavetes informatives.

SELECCIONAR: Fer un cop d'ull al racó de “Donacions de veins” i seleccionar entre els que han d'anar a la paradeta de llibres gratis i els que van a la biblioteca al vostre criteri.

CLASSIFICAR: Posar les etiquetes als llibres que els hi manqui, dels que ja són als prestatges. Cal tenir en compte la classificació general i si teniu algun dubte consulteu el llibre del CDU, que es troba a 0.25 CDU. Trobareu les etiquetes al calaix dret. Prioritàriament començar pels números 0, 1, 2, 5, 6, 7, 8 i 9.

CATALOGAR: A part de posar l'etiqueta caldrà catalogar els llibres amb l'ordinador per tal de que apareguin al catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Socials. Si teniu algun dubte podeu consultar el Manual del PMB que trobareu al calaix superior esquerre de l'escriptori.

ENDREÇAR / NETEJAR: Doncs això, netejar i endreçar més a fons, escombrar, fregar, passar el drap de la pols a les prestatgeries i els llibres...

CONTROL de PRÉSTECS: Cal controlar el llistat de llibres prestats. A les persones que tinguin un llibre en préstec des de fa més d'un mes se'ls hi haurà d'enviar un missatge al mòbil recordant-los-hi. Com a exemple: “Et recordem que tens uns llibre en préstec de la Biblioteca Popular Espontània, caldria que el tornis el més aviat possible perquè altres persones el puguin consultar”

EXPLICAR: Explicar i fer una mica de pedagogia de com funciona la biblioteca, els seus objectius...

ALTRES FEINES: Mirar de trobar estanteries posar-les a la tarima superior. Muntar la barana de la tarima. Buscar algun ordinador i posar-lo en funcionament i amb connexió a Internet...

HORARI RECOMANAT: MATÍ: de 10h a 14h / TARDA: 16h a 21h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada